Szentegyházi oltásközpont

Cím:
Bartok Béla Művelődési Ház
Gábor Áron u. 42
Tel: 0741043795

 

Centru de vaccinare Vlahita

Adresa:
Casa de cultura Bartók Béla
Str. Gábor Áron, nr. 42

 

Tel: 0741043795

A 2006. évi 448-as, a sérült személyek jogait szabályozó Törvény 65. cikkelye alapján igényelhető az ingyenes parkolási kártya. 2020 júniusától a parkolási kártyákat a helyi polgármesteri hivatalok szociális irodái állítják ki. Azok a személyek akiknek 2019-ben a Hargita Megyei Szociális Igazgatóság állította ki a parkolási kártyát és a szükségállapot ideje alatt lejárt, lehetőségük van az új kártya igénylésére -szintén  a helyi polgármesteri hivatalban- amennyiben rendelkeznek a sérültségüket igazoló érvényes bizonylattal.

            Az új parkolási kártyák igényléséhez típus kérést kell kitölteni és mellékelni a személyi igazolvány és sérültségüket igazoló érvényes bizonylat másolatait illetve egy igazolvány képet.

- TÍPUS KÉRÉS -

Mi a Ghişeul.ro?

Online felület, ahol  helyi adókat, illetékeket, béreket, illetve büntetéseket lehet fizetni személyi számmal (CNP) fizikai személyeknek, PFA-nak, II.-nek helyhez, helységhez kötetlenül.

A jogi személyek továbbra is online-banking módszerrel, utalással tudnak fizetni. ( Azok kiértesítése az idei adókról és illetékekről megtörtént postai úton, de továbbra is lekérhető telefonon vagy e-mailben.)

 

Milyen feltételek szükségesek a Ghişeul.ro használatához?

* működő bankszámla + bankkártya (természetesen pénznek kell lennie rajta);

* internetelérés + eszköz, amivel ez használható (számítógép, okostelefon);

 

Hogyan lehet használni a  Ghişeul.ro felületet?

Három opció lehetséges erre:

Bővebben...

În cadrul şedinţei extraordinară a Consiliului Local al Oraşului Vlăhiţa din 30 octombrie 2015 au fost discutat următoarea hotărâri:

1. Hotărârea privind alegerea preşedintelui de şedinţă.
Máthé István consilier.

2. Hotărârea privind aprobarea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli al Oraşului Vlăhiţa pe trimestrul III al anului 2015.
Aprobat.

3. Hotărârea privind rectificarea bugetului general al Oraşului Vlăhiţa pe anul 2015 şi utilizarea fondului de rezervă bugetară.
Aprobat.

Conţinutul hotărârilor aprobate se găseşte pe situl oficial al Primăriei Oraşului Vlăhiţa în meniul Consiliul Local - Hotărîri.

Az « Együtt Európáért! » projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért" program keretében

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 2170 állampolgár részvételével, akik közül 60 Baracs település (Magyarország), 50 Balatonlelle város (Magyarország), 20 Balatonboglár város (Magyarország), 20 Cegléd város (Magyarország), 20 Szarvas város (Magyarország), 2000 Szentegyháza város (Románia) lakosai.

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Szentegyháza város volt,2015. Jún. 11 és 2015. Okt. 5 között

Részletes leírás:

2015/Jún.11-én: a testvértelepülésekről érkezettek fogadása

2015/Jún.12-én a téma Szeminárium – Kolumbán Gábor előadása- "Hargita megye turizmusa" volt.

2015/Jún.13-án a téma Szentegyháza Városnapok 1 volt.

2015/Jún.14-én a téma Szentegyháza Városnapok 2 volt.

2015/Jún.15-én: a testvértelepülésekről érkezettek elutazása

2015/Okt.02-án: a testvértelepülésekről érkezettek fogadása

2015/Okt.03-án: a téma A x. Őszi Hadjárat volt.

2015/Okt.04-én: a téma Gazdaság volt.

2015/Okt.05-én: a testvértelepülésekről érkezettek elutazása

Bővebben...

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Szentegyháza Polgármesteri Hivatalának honlapján!

Hálás szívvel gondolok mindazokra, akik érdeklődnek településünk és tevékenységünk iránt, s e jóleső, kíváncsi érdeklődést úgy szolgálhatjuk meg, ha a tőlünk telhető legtöbbet megtéve biztosítjuk Önöknek a kért és keresett információhoz való szabad hozzáférést.

Szentegyháza Hargita megye legmagasabban fekvő városa és jól tudjuk: aki magasra ér, messzire ellát. Büszkén jelenthetem: van mit látnia a látogatónak, ha hozzánk érkezik! Évszázados történelmünk, az itt felhalmozott kulturális kincseink, hagyományaink, s a minket körülvevő, teremtett táj szépsége megannyi vendéget vonz hozzánk évről-évre. Nekünk, akik jó gazdái kívánunk lenni városunknak, az a feladatunk, hogy megőrizzük e kincseket az utókornak, s öregbítsük városunk jó hírnevét. Mindezt csak előre eltervezett, kitartó munkával valósíthatjuk meg, felismerve feladatunk lényegét, mely nem más, mint településünk és az itt lakók örökös szolgálata. Szeretnénk, ha a szentegyháziak és az irántunk érdeklődők aktív részei lennének a városunkért végzett munkánknak. Jól tudjuk: Szentegyháza büszke arra a civil-kulturális öntudatra, mely meghatározója településünknek, így munkánk révén – s ezt szolgálja e honlap is – a teljes átláthatóságra törekszünk, hogy a civil társadalom, a velünk együtt élő polgárság naprakész információkhoz juthasson. Bátran engedünk bepillantást a mindennapok munkafolyamataiba, hiszen nincs titkolni valónk, vagy még inkább: sikerünk legfőbb titka közkincs és nem más, mint Szentegyháza feltétel nélküli szeretete.

Bízom benne, hogy hasznára válik e honlap, melyet folyamatosan igyekszünk a legújabb igények szerint fejleszteni, s arra bíztatom, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Jó egészséget és hasznos böngészést kívánok!

Barátsággal,

Lőrincz Csaba
Szentegyháza város polgármestere

Véletlenszerű Kép

site_008.jpg