Február 1-jén elkezdődött a romániai nép- és lakásszámlálás, amelynek első szakaszában az adminisztratív adatbázisokból történő adatátvétel zajlik. A népszámlálást az Országos Statisztikai Intézet szervezi, hivatalos oldala pedig a www.recensamantromania.ro, a magyar nyelvű tájékoztatásában a Közpolitikai Elemző Központ Egyesület által üzemeltetett www.nepszamlalas.ro honlap vállal szerepet.

A 2022-es romániai népszámlálás egyik újdonsága, hogy a lakók önállóan, az interneten keresztül is kitölthetik a kérdőívet, ehhez viszont sokaknak van szüksége segítségre. Szentegyháza Polgármesteri Hivatala kitöltéssegítő népszámlálót toboroz, akik a hivatal által biztosított számlálási pontokon 2022.03.14. és 2022.05.15. dolgoznak. A kiválasztott személyekkel szolgáltatói szerződést kötnek.

Jelentkezési feltételek:

- Legalább középfokú végzettség

- Életkor: legalább 18 év

- Tiszta erkölcsi bizonyítvány

- Táblagép-kezelői ismeretek

További feltételek: itt (https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor)

Azok, akik számlálóbiztosnak jelentkeznének, kérjük, töltsék ki a jelentkezési lapot (formanyomtatvány), hozzák be a Polgármesteri Hivatal titkárságára, vagy küldjék el a következő email címre február 23-áig: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A számlálóbiztosokat a Hargita Megyei Statisztikai Hivatal választja ki a jelentkezők közül.

Kérdése van?
Itt megtalálja a válaszokat: https://www.recensamantromania.ro/, www.nepszamlalas.ro

Véletlenszerű Kép

site_010.jpg