Szentegyháza Város Önkormányzata a 2022-es program keretében támogatást nyújt az egyházaknak, a saját pénzügyi forrásaik kiegészítésére, a következő tevékenységeik megvalósítása céljából:

  • templomok és más egyházi épületek építése (az érvényben levő törvényes előírások szerinti műszaki-gazdasági dokumentációk jóváhagyásának feltételei mellett) és javítása;
  • fenntartási és működési költségek finanszírozása azon egyházközségek számára akik nem rendelkeznek jövedelemmel, illetve nem elég jövedelemmel rendelkeznek;
  • egyházak tulajdonában levő vagyontárgyak állagmegóvása és karbantartása;
  • egyházak által végzett szociális és egészségügyi tevékenységek;
  • vallási-kulturális múzeumok kialakítása és javítása;
  • az egyházakhoz tartozó szociális és egészségügyi tevékenységekre használt ingatlanok építése, kialakítása és javítása;
  • egyházkerületek vagy vallási központok székhelyének építése és javítása;
  • egyházak tulajdonában levő teológiai iskolák székhelyének építése és javítása.

Részvételi feltételek:

Nem hagyunk jóvá vissza nem térítendő támogatást azoknak az egyházközségeknek, amelyek nem számolták el az előző évben jóváhagyott vissza nem térítendő támogatást, nem fizették vissza a jóváhagyott és el nem számolt összegeket (beleértve az összegekhez tartozó késedelmi kamatokat és büntetéseket).

A fenntartási és működési költségekre pályázók kötelezően kell bizonyítsák, hogy nem rendelkeznek jövedelemmel illetve nem elég jövedelemmel rendelkeznek ezen költségek megtérítésére.

A pénzügyi támogatás igénylésére összeállított iratcsomónak kötelezően tartalmaznia kell az egyházi főhatóság engedélyét, a Szentegyháza Város Önkormányzatától igényelt pénzügyi támogatás megszerzésére.

A támogatáshoz a pályázónak legalább 10%-os önrészt kell biztosítania.

Az önrész értéke a támogatás értékére számolódik.

Az önrészt a kérelmező egyházközség fogja biztosítani és elszámolni a kérésben szereplő költségelőirányzatból (devizből).

A pénzügyi támogatásra jóváhagyott összegek teljes egészében vagy adott esetben részletekben a kérelmező egyházközségnek lesznek kiutalva, az egyházi főhatóság tájékoztatásával.

Az elszámoló okiratokat 2022. december 15-ig kell benyújtani. Ajánlott az elszámoló okiratok benyújtása a munkálatok elvégzése és átadása utáni 30 napon belül, de nem később, mint a finanszírozási szerződés határidejének lejárta (2022. december 15.).

Abban az esetben, ha a pályázati kérelem nem felel meg a részvételi feltételeknek, nem lesz kiválasztva támogatásra. Ennek értelmében javasoljuk, hogy olvassák el figyelmesen a pályázási útmutatót!

A program futamideje: a 2022-es év.


A pályázat leadási módja és határideje:
A leadásra előkészített pályázatokat  elektronikus formában (szkennelve pdf.ben) kérjük beküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre, vagy nyomtatott papír formában a szentegyházi Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Leadási határidő: 2022. szeptember 20., 13 óra.

A támogatás a program útmutatójában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely Szentegyháza Polgármesteri Hivatalának székhelyén (Szentegyháza, Öntők u. 20 szám), valamint letölthető a szentegyházi tanács honlapjáról: https://www.primariavlahita.ro Kapcsolattartó személy: Pető Csaba, tel.: 0751150185, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Véletlenszerű Kép

site_004.jpg