Általában minden hónap utolsó csütörtökén este 6 órától találkozunk a könyvtárban, az előadások után egy csésze tea mellett szoktuk kiértékelni, megbeszélni az adott témát. Nyáron szünetelünk, szeptembertől májusig működik a nőklub. A pontos időpontot plakátokon hirdetjük.

Társalgó klubunk három éve indult a Városi Könyvtárban. Több színvonalas és értékes előadáson vagyunk túl. Előadóink helybéli pedagógusok, pszichológusok, egészségügyi asszisztensek, de volt már diák előadónk is, Lázár Orsi személyében, aki egészen Kenyáig kalauzolt bennünket izgalamas beszámolójával. A nevelés fontosságáról Csender Erika tanítónő és Bencze Edith szociálpszichológus beszélt. A játék világába Elekes Ibolya tanítónő vezetett be.„A szójáték nem játék” Ambrus Zsuzsánna pszichológus szerint, előadásában gyerekkori beszédhibákra világított rá. Egy másik alkalommal „Mesével a mindennapi történések feldolgozására” címmel tartott érdekes előadást Zsuzsa.  Bencze Edith szociálpedagógus a kisgyerekkori tévézés káros hatásaira hívta fel a figyelmet. Szépségápolási technikákat sajátíthattunk el kozmetikusunk Nistor Zsuzsánna segítségével.  György Ida hitoktató a női lélekről, a nő küldetéséről beszélt. „Hiteles kommunikáció a családban és a munkahelyen” címmel Simó Irma pszichológustól hallhattuk előadást. Két alkalommal filmet is néztünk. A résztvevők számából ítélve, nincs nagy igény a közös filmezésre, de aki ott volt az felidézhette a régi jó mozis időket. August Rush és az Egyedül nem megy címú filmeket néztük meg.

Mindenki számára érthető, közvetlen módon vezetett be Bedea Gabriella az elsősegélynyújtás alapjaiba. Ugyanakkor bepillantást nyertünk az „életmentők” korántsem egyszerű életébe is.

Irodalmi témáink is voltak. Ady búja szerelmi életébe kaptunk betekintést, múzsáiról hallhattunk fantasztikus előadást Nagy Eszter tanárnőtől. Áprilisban a Könyv napját is a könyvklubban ünnepeltük, a tanárnő a könyv rövid története mellett könyves élményeit osztotta meg velünk, majd híres emberek aforizmáit, könyvvel kapcsolatos szép gondolatait olvasta fel.

Előadásaink, alkalmaink rövid bemutatásával remélem sikerült betekintést nyerni klubéletünkbe. Továbbra is várunk minden érdeklődőt.

Finta Erika - könyvtáros


Véletlenszerű Kép

site_017.jpg